Главна | Регистрация | ВходSaturday, 16.12.2017, 08:29:44

ПъдпъдъциДобре дошли Гост | RSS
Сайт меню

Реклама

Реклама

Мини-чат

Статистики

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Block title

Видове Пъдпъдъци

  

Пъдпъдъкът е разпространен в Европа, Азия и Африка. На север гнезди до Скандинавския полуостров. Зимува в Централна Африка и Южна Азия. Типичните му местообитания са откритите селскостопански площи, заети от зърнени и фуражни култури. Среща се и в ливади, поляни, пасища, пустеещи земи. У нас е разпространен повсеместно. Гнезди до 1600 м надморска височина. През летните месеци, при продължителни засушавания, съчетани с високи температури, мигрира в райони с по-голяма надморска височина. Той е единственият прелетен вид от срещащите се у нас кокошоподобни птици. Пъдпъдъкът е наземна птица. Рядко се вдига в полет. В повечето случаи се притиска към земята, докато опасността премине. Защитната му окраска го прави незабележим, дори и сред ниските стъбла на стърнищата. Мъжките и женските живеят самостоятелно. Активен е през деня, но се храни най-интензивно в сутрешните часове и късно следобед. През горещата част от деня почива, скрит във високата растителност.

Жълтогръд пътпъдък


 Разпространен е в Централна Америка от Хондурас до източната част на Панама. Също се забелязват  в непосредствена близост до северозападната част на Колумбия. Жълтогръдия пътпъдък обитава тропичните и субтропичните гори до около 1600 м. надморска височина. На фона на тъмно синия – кафяв фон, шията и гърдите са най – отличителната черта за разпознаване на Жълтогръдия пътпъдък Лицето, човката и краката са сини,   Този вид обитава гъстата  растителност. Унищожаването на горите е основна причина за намаления брой на този вид.

Японски пъдпъдък 

Японски пъдпъдък. Полово зрелите мъжки пъдпъдъци тежат около 115-120 г, а женските – 130-150 г. Породата е типично яйценосна. Носачките снасят от 150 до 300 яйца годишно. По-високата носливост е характерна за селекционираните линии. Като недостатък се смята ниското живо тегло на мъжките и на прекратилите снасянето си носачки. Оперението на японските пъдпъдъци е богато и разнообразно. Цветът на черупката е бяло-зеленикаво-кафяво с кафяви, тъмнокафяви до сиво-черни и черни петна.









 



 


Block title

Вход във форума

Количка за пазаруване
Your shopping cart is empty

Търси

Календар
«  December 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Реклама

Приятели на сайта
  • Official Blog
  • uCoz Community
  • FAQ
  • Textbook

  • тест


    Copyright www.pticevad.ucoz.club © 2017   Уеб дизайн: multiplace
    Hosted by uCoz